Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, bağımlılıkla mücadele ve bilişim dolandırıcılığına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Programa, Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Birecik Cumhuriyet Başsavcısı Emre Us, Birecik Cumhuriyet Savcısı Tahir Furkan Duran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Öztürkmen, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
Birecik Kaymakamlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen programda, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Us’un yaptığı açıklamalar dikkat çekti.
Cumhuriyet Başsavcısı Emre Us, bilişim dolandırıcılığı yöntemlerinin her geçen gün çeşitlendiğini belirterek vatandaşların bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
Us, herhangi bir kamu görevlisinin telefonla para, hesap bilgisi veya kişisel bilgi talebinde bulunmayacağını vurgulayarak şüpheli durumlarda güvenlik birimlerine başvurulması gerektiğini söyledi. Toplantıda ayrıca, bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Amirliği ve Yeşilay uzmanları tarafından bağımlılığın zararları, korunma yolları ve gençlere yönelik önleyici çalışmalarla ilgili sunumlar yapıldı.
Toplantının, ilçede hem bağımlılık hem de bilişim dolandırıcılığı konusunda farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir çalışma olduğu belirtildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ
0 Yorum